tina.vadas@civis.si

Seminar:

Davčni in pravni vidik napotitev delavcev v tujino

10. 4. 2019

Spoznajte najpogostejše izzive z davčnega in pravnega področja napotitev delavcev ter konkretne primere iz prakse.

 

delo na gradbiščih v tujini davčni vidik

Vir slike: Pixabay

 

 

DARILO 

E-KNJIGA: Obveznosti delodajalcev pri napotitvah delavcev na delo v nekatere države EU in Švico 

 

 

Program:

 

8:45 - 9:00

 

Sprejem in prijava udeležencev

 

 

9:00 – 11:30

Napotitev delavcev v tujino – pravni vidik;

→ Pravni vidik napotitve na delo v tujino – pravne podlage.

→ Pogoji za napotitev po Zakonu o čezmejnem opravljanju storitev.

→ Zagotavljanje minimalnih pogojev za delo v tujini.

→ Izdaja potrdila A1 – po 12 in 13. členu Uredbe 883/04/ES.

→ Položaj delodajalcev, ki stalno opravljajo delo v tujini.

→ Kakšne so posledice novih pravil čezmejnega izvajanja storitev v praksi in predvidene spremembe.

→ Pristojnosti in ukrepi IRSD na področju nadzora delovnopravne zakonodaje pri napotenih delavcih.

 

mag. Helena Polič-Kosiodvetnica  - specialistka za področje delovnega prava in prava socialne varnosti.

 

11:30 – 12:00

 

Odmor s pogostitvijo

 

 

12:00– 14:30

Napotitev delavcev v tujino - davčni vidik;

→ Kdaj je delavec napoten na delo v tujino in kdaj je na službeni poti?

→ Nacionalna pravila pri obračunu plače napotenega delavca na delo v tujino (kdaj ima dohodek vir v Sloveniji, rezidentski status napotenega delavca, ugotavljanje davčne osnove pri obračunu plače napotenega delavca, osnova za obračun prispevkov - razlikovanje med 12. in 13. členom Uredbe 883/2004).

→ Uporaba pravil mednarodnih konvencij o izogibanju dvojnega obdavčevanja (ko napotujemo rezidenta in ko napotujemo nerezidenta).

→ Povračila stroškov povezana z delom, ki se lahko napotenemu delavcu izplačajo neobdavčeno (kdaj govorimo o kratkotrajnih napotitvah in kdaj o daljših napotitvah, presoja neprekinjenosti in druge dileme).

→ Primeri obračunov plač pri napotitvah do 30 dni, napotitvah od 30 do 90 dni in napotitvah nad 90 dni.

→ Primer obračuna plače napotenega delavca na delo v tujino v primeru, ko je delodajalec dolžan plačevati prispevke za socialno varnost v tujini.

 

mag. Brigita Osojnik, davčna svetovalka z licenco, Pabide d.o.o.


V kolikor bi želeli dodatne informacije, nam prosim pišite na tina.vadas@civis.si ali nas pokličite na 040 623 163.

 

Predavateljici: 

Mag. Brigita Osojnik, davčna svetovalka, Pabide d.o.o. 

Davčna svatovalka z licenco Zbornice davčnih svetovalcev Slovenije, direktorica družbe Pabide d.o.o. Ima večletne praktične izkušnje na področju vseh vrst davkov in je avtorica številnih strokovnih prispevkov. Znana je po praktičnih primerih na predavanjih in izjemnem znanju na davčnem področju. 

 

Odvetnica mag. Helena Polič Kosi, specialistka za področje delovnega prava in prava socialne varnosti. Že vrsto let izvaja predavanja s področja delovnega in civilnega prava, pripravlja izobraževanja za delodajalce ter piše članke za Ius info – Find info. Je članica Inštituta za delovno pravo pri PF v Mariboru, poslovno sodeluje z vsemi delodajalskimi organizacijami v SLO. Je aktivna pri tolmačenju nove zakonodaje (ZČmIS), tudi glede ureditve področja mobilnih delavcev.

 

Datum izvedbe:

10. april 2019. 

 

 

Za koga je seminar primeren? ​

Računovodje, kadrovike, lastnike podjetij, samostojne podjetnike, administrativne službe in seveda za vse, ki jih takšna tematika zanima.

 

Lokacija:

Civis d.o.o., Tržaška cesta 65 (CENTER65), 2000 Maribor. Zemljevid

 

 

Kontaktna oseba:

Za vse dodatne informacije vam je na voljo Neža Cussigh preko elektronske pošte tina.vadas@civis.si ali preko GSM: 040 623 163.

 

Cena:

Cena strokovnega seminarja znaša 185,00 € brez DDV (225,70 € z DDV). V primeru prijave 2 (dveh) ali več kandidatov vam priznamo 10% popust! Znesek je potrebno pred pričetkom seminarja nakazati na TRR št.: SI56 3000 0001 1122 056 (SBERBANK d.d.), Sklic: 00 20190410-01.

 

Kotizacija vključuje udeležbo na seminarju, gradivo seminarja, jutranjo kavo, pogostitev med odmorom in izdajo potrdila o udeležbi. Gradivo za vse udeležence bo dostopno tudi v ELEKTRONSKI OBLIKI po izvedbi seminarja. DARILO: vsem udeležencem tokratnega seminarja podarjamo e-knjigo avtorice mag. Brigite Osojnik, kjer so za nekatere države članice EU ter Švico posebej navedeni postopki, kontaktne osebe, posebnosti in navodila za lažje izvajanje storitev. Več o e-knjigi

 

ODJAVA: v primeru odjave en (1) dan pred pričetkom seminarja vam obračunamo administrativne stroške v višini 30% kotizacije. Pri odjavi na dan seminarja kotizacije ne vračamo. V primeru nezadostnega števila prijav si pridržujemo pravico do odpovedi seminarja ali spremembe datuma izvedbe.

 

 

Pridržujemo si pravico do spremembe lokacije izvedbe seminarja.

 

 

V kolikor se trenutno objavljenega seminarja ne morete udeležiti, bi pa želeli prejemati informacije o prihajajočih izobraževanjih, se vpišite na našo listo prejemnikov e-novic

* indicates required

S 25. 5. 2018 v državah EU v veljavo stopa Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov (GDPR). Z namenom, da vas lahko še naprej obveščamo o aktualnih izobraževanjih, potrebujemo vašo privolitev. Podatki, ki jih bomo z Vašo potrditvijo zabeležili v bazo, so: ime, priimek ter e-naslov.

S kljukico v zgornje polje soglašate z uporabo vaših osebnih podatkov za namen spletnega obveščanja o novosti ter razpisanih izobraževanjih. Vaše podatke bomo skladno z veljavno zakonodajo skrbno varovali od datuma potrditve do preklica. Vse podatke, navedene na tem obrazcu, lahko kadar koli prostovoljno popravite, izbrišete (»pravica do pozabe«), prenesete, zahtevate vpogled vanje, omejite njihovo obdelavo ali podate ugovor nanje. Od podjetja Civis d.o.o. lahko kadarkoli zahtevate, da stalno ali začasno preneha z uporabo vaših osebnih podatkov na elektronski naslov info@civis.si. Prosimo vas, da s klikom na spodnji gumb potrdite soglasje vaših podatkov pod pogoji nove zakonodaje (GDPR).

Pri pošiljanju uporabljamo sistem MailChimp. S potrditvijo vpisa na seznam prejemnikov naših e-novic se strinjate, da podatke, ki nam jih posredujete posredujemo ponudniku sistema za obdelavo podatkov.

 
 
T : +386 2 331 84 44   •  F : +386 2 331 84 46   •  info@civis.si
 

Seminar: Davčni in pravni vidik napotitev delavcev v tujino

Vse pravice pridržane. Copyright © 2015 CIVIS d.o.o.
Sledite nam na:
Facebook