Vabimo vas na e-seminar za pooblaščene osebe, ki izvajajo ukrepe iz varstva pred požarom na temo:

 

 

Požarna varnost v visokih zgradbah in

vpliv prezračevanja na potek požara

 

 

Datum izvedbe:

Datum izvedbe e-seminarja je poljuben, vendar ga bomo aktivirali za prijave 13. decembra 2018.  Povezava bo aktualna do 31.12.2018.

 

Za vse dodatne informacije o poteku e-seminarja pokličite na GSM: 040 427 974 (Neža Cussigh) ali pišite na neza.cussigh@civis.si

 

Kraj izvedbe:

Na vašem delovnem mestu ali doma z dostopom do interneta.

 

Komu priporočamo udeležbo?

Na seminar vabimo vse, ki jih tematika zanima, še posebej pa:

 • pooblaščene osebe za izvajanje ukrepov iz VPP,
 • strokovne delavce za VZPD,
 • upravitelje večstanovanjskih stavb,
 • projektante požarne varnosti,
 • serviserje gasilnikov,
 • zaposlene v podjetjih z dovoljenjem za delo,
 • izvedence za področje VPP na tehničnih pregledih po ZGO,
 • sodne izvedence za področje VZPD in VPP.

 

Na e-seminarju vas bomo seznanili s primeri dobre prakse iz področja požarne varnosti in vam predstavili izvajanje zakonodaje v vsakodnevnem življenju.

 

Za več informacij nas lahko kontaktirate na GSM: 040 427 974 (Neža Cussigh) ali pišite na neza.cussigh@civis.si

 

Prednosti e-seminarja:

 • Seminarja se lahko udeležite kadar koli v razpisanem terminu.
 • Udeležite se ga lahko tudi od doma oziroma izven delovnega časa.
 • Udeležite se ga lahko na svojem delovnem mestu.

 

Pravna podlaga

 

Seminar je organizirana v skladu z Zakonom o varstvu pred požarom (Ur. l. RS, št. 3/07, 9/11 in 83/12) in v skladu s Pravilnikom o usposabljanju in pooblastilih za izvajanje ukrepov iz varstva pred požarom (Ur. l. RS, št. 32/2011 in 61/2011).

 

Skladno s pravilnikom o usposabljanju in pooblastilih za izvajanje ukrepov iz varstva pred požarom se morajo pooblaščene osebe za izvajanje ukrepov periodično usposabljati. Pravna oseba, samostojni podjetnik posameznik ali posameznik, ki samostojno opravlja dejavnost, ki ima na podlagi tega pravilnika pridobljeno pooblastilo za izvajanje ukrepov varstva pred požarom od Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje (v nadaljnjem besedilu: uprava), mora najmanj enkrat letno omogočiti zaposlenim, navedenih na pooblastilu, strokovno izpopolnjevanje in usposabljanje iz varstva pred požarom.

 

Lastnik ali uporabnik poslovnega ali industrijskega objekta mora najmanj enkrat letno omogočiti pooblaščeni osebi za izvajanje ukrepov varstva pred požarom po tem pravilniku, zaposleni pri njem, strokovno izpopolnjevanje in usposabljanje iz varstva pred požarom.

 

Upravitelji v večstanovanjskih stavbah, pooblaščeni za izvajanje ukrepov varstva pred požarom v skladu s tem pravilnikom, morajo najmanj enkrat letno opraviti strokovno izpopolnjevanje ali usposabljanje iz varstva pred požarom.

 

Za posamezne oblike strokovnega izpopolnjevanja in usposabljanja po tem členu se šteje udeležba na tečajih, učnih delavnicah, seminarjih, posvetih, študijskih obiskih, oblikah usposabljanja na daljavo in drugih podobnih oblikah strokovnega usposabljanja na področju varstva pred požarom.

 

V kolikor se trenutno objavljenega seminarja ne morete udeležiti, bi pa želeli prejemati informacije o prihajajočih izobraževanjih, se vpišite na našo listo prejemnikov e-novic

* indicates required

S 25. 5. 2018 v državah EU v veljavo stopa Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov (GDPR). Z namenom, da vas lahko še naprej obveščamo o aktualnih izobraževanjih, potrebujemo vašo privolitev. Podatki, ki jih bomo z Vašo potrditvijo zabeležili v bazo, so: ime, priimek ter e-naslov.

S kljukico v zgornje polje soglašate z uporabo vaših osebnih podatkov za namen spletnega obveščanja o novosti ter razpisanih izobraževanjih. Vaše podatke bomo skladno z veljavno zakonodajo skrbno varovali od datuma potrditve do preklica. Vse podatke, navedene na tem obrazcu, lahko kadar koli prostovoljno popravite, izbrišete (»pravica do pozabe«), prenesete, zahtevate vpogled vanje, omejite njihovo obdelavo ali podate ugovor nanje. Od podjetja Civis d.o.o. lahko kadarkoli zahtevate, da stalno ali začasno preneha z uporabo vaših osebnih podatkov na elektronski naslov info@civis.si. Prosimo vas, da s klikom na spodnji gumb potrdite soglasje vaših podatkov pod pogoji nove zakonodaje (GDPR).

Pri pošiljanju uporabljamo sistem MailChimp. S potrditvijo vpisa na seznam prejemnikov naših e-novic se strinjate, da podatke, ki nam jih posredujete posredujemo ponudniku sistema za obdelavo podatkov.

 
 
T : +386 2 331 84 44   •  F : +386 2 331 84 46   •  info@civis.si
 

E-seminar varstvo pred požarom

Vse pravice pridržane. Copyright © 2015 CIVIS d.o.o.
Sledite nam na:
Facebook