Priprave na strokovni izpit iz varstva pred požarom

12. in 13. februar 2020

 

V skladu s Pravilnikom o usposabljanju in pooblastilih za izvajanje ukrepov varstva pred požarom (Uradni list RS, št. 32/11, 61/11 popr.) se lahko k splošnemu delu strokovnega izpita prijavi oseba, ki ima najmanj srednjo strokovno ali splošno izobrazbo, k posebnemu delu oziroma k skupnemu opravljanju splošnega in posebnega dela strokovnega izpita, pa oseba, ki ima najmanj višješolsko izobrazbo ali višjo strokovno izobrazbo.

 

 

Kandidat vloži prijavo na strokovni izpit na Upravo RS za zaščito in reševanje. Prijava vsebuje vrsto strokovnega izpita, ime in priimek, datum in kraj rojstva, naslov stalnega oziroma začasnega bivališča, telefon ali elektronski naslov ter podatke o izobrazbi. Obrazec prijave objavi uprava na svoji spletni strani. Prijava se lahko vloži po elektronski poti. Povezava do spletnega mesta z informacijami o strokovnem izpitu.

 

Da boste čim bolj pripravljeni na izpit, organiziramo pripravljalne delavnice za STROKOVNI IZPIT IZ VARSTVA PRED POŽAROM.

 

Program delavnice:

 

 

1.dan

9:00 – 9:15

Sprejem in prijava udeležencev

9:15 – 12:15

Normativna ureditev področja VPP

Zakon o varstvu pred požarom

Zakon o gasilstvu in podzakonski akti

Zakon o varstvu pred naravnimi in drugimi nesrečami in podzakonski akti

Pravilnik o usposabljanju in pooblastilih za izvajanje ukrepov varstva pred požarom

Praktična izdelava programa usposabljanja

Osnove gorenja in gašenja

12:15 -13:00

Odmor za kosilo

13:00 – 15:00

Preventivni ukrepi varstva pred požarom

Predstavitev osnovnih pojmov, ukrepov in zahtev zakonodaje, smernic in standardov

Predstavitev TSG-1-001:2010

Aktivni ukrepi varstva pred požarom

 

 

 

2.dan

8:00 – 12:00

Pravilnik o požarnem redu

Pravilnik o izbiri in namestitvi gasilnih aparatov

Pravilnik o preizkušanju hidrantnih omrežij

Pravilnik o pregledovanju in preizkušanju vgrajenih sistemov aktivne požarne zaščite

Pravilnik o metodologiji za ugotavljanje ocene požarne ogroženost

Pravilnik o grafičnih znakih za izdelavo prilog študij požarne varnosti in požarnih redov

Pravilnik o študiji požarne varnosti

Pravilnik o minimalnih tehničnih in drugih pogojih za vzdrževanje ročnih in prevoznih gasilnih aparatov

12:00 – 12:45

Odmor za kosilo

 

12:45 -14:00

Praktična izdelava požarnega načrta in načrta evakuacije, preračun gasilnih aparatov in ocene požarne ogroženosti

Med posameznimi sklopi so predvideni krajši odmori za osvežitev.

 

Opomba: program lahko po terminih odstopa od zastavljenega.

 

PRIPOROČILO! V kolikor ste že prejeli nalogo za posebni del strokovnega izpita, jo lahko prinesete s seboj in jo na praktični delavnici skupaj pregledamo in pokomentiramo.

 

Cena pripravljalne delavnice:

 

Cena pripravljalne delavnice znaša 450,00 € + DDV (549,00 € z DDV).  V primeru prijave 2 (dveh) ali več kandidatov vam priznamo 10% popust!

Znesek je potrebno poravnati najkasneje sem (8) dni pred pričetkom delavnice na naš TRR: SI56 3000 0001 1122 056 (SBERBANK d.d.). 

 

Termini strokovnega izpita:

 

Razpisani izpitni roki pomlad 2020: 11.3., 8.4., 22.4..

 

Izkušnja udeleženca pretekle delavnice:

 

"Udeležil sem se pripravljalne delavnice za strokovni izpit iz VPP, ki jo je organiziralo podjetje Civis d.o.o. v septembru lani.

S kvaliteto delavnice sem bil zelo zadovoljen, saj je bilo znanje podano izjemno strokovno in prilagojeno na naš »dokaj začetni nivo« s strani prav vseh predavateljev. Zraven pripadajoče literature, ki smo jo prejeli, je bila ogromnega pomena predvsem usmeritev na gradiva, ki so potrebna za preučitev po seminarju, ker bi drugače iskal kar vsepovprek in se zaradi obsega tematike verjetno kar izgubil.

V veliko pomoč mi je bilo tudi možnost kontakta po delavnici, saj je bil g. Helbl vedno pripravljen za pomoč in mi je ažurno pomagal z nasveti po e-mailu tudi po seminarju, v času »mrzličnih« priprav na izpit.  

 

Toplo priporočam vsem kolegom, ki se pripravljajo na strokovni izpit iz VPP."

 

Janko F.


 

Kontaktna oseba:

Za vse dodatne informacije vam je na voljo Neža Cussigh preko elektronske pošte neza.cussigh@civis.si ali preko GSM: 040 427 974.

 

Lokacija izvedbe:

CIVIS d.o.o., Tržaška cesta 65, 2000 Maribor, (CENTER 65). Poglej zemljevid

 

PARKIRNI PROSTORI ZAGOTOVLJENI! (na parkirišču pred objektom)

 

V kolikor se trenutno objavljenega seminarja ne morete udeležiti, bi pa želeli prejemati informacije o prihajajočih izobraževanjih, se vpišite na našo listo prejemnikov e-novic

* indicates required

S 25. 5. 2018 v državah EU v veljavo stopa Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov (GDPR). Z namenom, da vas lahko še naprej obveščamo o aktualnih izobraževanjih, potrebujemo vašo privolitev. Podatki, ki jih bomo z Vašo potrditvijo zabeležili v bazo, so: ime, priimek ter e-naslov.

S kljukico v zgornje polje soglašate z uporabo vaših osebnih podatkov za namen spletnega obveščanja o novosti ter razpisanih izobraževanjih. Vaše podatke bomo skladno z veljavno zakonodajo skrbno varovali od datuma potrditve do preklica. Vse podatke, navedene na tem obrazcu, lahko kadar koli prostovoljno popravite, izbrišete (»pravica do pozabe«), prenesete, zahtevate vpogled vanje, omejite njihovo obdelavo ali podate ugovor nanje. Od podjetja Civis d.o.o. lahko kadarkoli zahtevate, da stalno ali začasno preneha z uporabo vaših osebnih podatkov na elektronski naslov info@civis.si. Prosimo vas, da s klikom na spodnji gumb potrdite soglasje vaših podatkov pod pogoji nove zakonodaje (GDPR).

Pri pošiljanju uporabljamo sistem MailChimp. S potrditvijo vpisa na seznam prejemnikov naših e-novic se strinjate, da podatke, ki nam jih posredujete posredujemo ponudniku sistema za obdelavo podatkov.

 
 
T : +386 2 331 84 44   •  F : +386 2 331 84 46   •  info@civis.si
 

Priprave na strokovni izpit iz VPP

Vse pravice pridržane. Copyright © 2015 CIVIS d.o.o.
Sledite nam na:
Facebook