Varstvo in zdravje pri delu
Zapri

Vavčer za certifikate kakovosti

Pomagamo vam pri pripravi in oddaji razpisne dokumentacije ter pri storitvah uvajanja standarda z vso pripadajočo dokumentacijo. Pridobite nepovratna sredstva za uvajanje ali vzdrževanje standardov kakovosti ter za samo certificiranje, v okviru vavčerjev za certifikate kakovosti Slovenskega podjetniškega sklada.

Na voljo je subvencija do 9.999,99 EUR!

Sofinanciranje upravičenih stroškov pridobitve oz. vzdrževanja certifikata je upravičeno za certifikate prvič pridobljene po 1. 1. 2021.

Poseben pogoj: Prijavitelj lahko za javni poziv pridobi sredstva tudi večkrat letno.

Izkoristite odlično priložnost za dvig svoje konkurenčne prednosti z dvigom kakovosti vašega poslovanja in izdelkov, ki jih dajete na trg.

Center za izobraževanje, varnost, inženiring, storitve

Sredstva so na voljo tudi za sofinanciranje zunanjih strokovnjakov, ki bodo podjetju pomagali pri pripravi za pridobitev certifikata.

Razpis je namenjen podjetjem, ki imajo možnost sofinanciranja na področju pridobitve certifikatov za sisteme vodenja in proizvodov. Minimalna višina subvencije znaša 1.000 €, maksimalna pa 9.999,99 €.  

Podjetja bodo lahko na podlagi dokazil o plačanih upravičenih stroških iz posameznega odobrenega vavčerja pridobila sofinanciranje v višini 60 %.

Minimalna višina subvencije je 1.000,00 EUR, maksimalna višina subvencije pa 9.999,99 EUR.

Namen vavčerja za certifikate kakovosti je:

  • dvigniti kakovost poslovanja ali izdelkov in storitev ter s tem povečati konkurenčnost podjetij
  • z uvedbo standardov podjetje jasno sporoča svojim kupcem in dobaviteljem, da spoštuje mednarodno priznane norme na področju kakovosti izdelkov/storitev, materialov, zdravja in varovanja okolja, gospodarjenja z vsemi vrstami virov itd.
  • MSP lahko pridobijo povračilo upravičenih stroškov akreditacijskega organa za pridobitev in vzdrževanje certifikata pridobljenega po 1.1.2019
  • sredstva so pod pogoji, objavljenimi v JP, na voljo tudi za sofinanciranje zunanjih strokovnjakov, ki bodo podjetju pomagali pri pripravi za pridobitev certifikata

Upravičeni stroški: od 1.1.2019 do 30.09.2023

  • stroški priprave na certificiranje (stroški zunanjega izvajalca), ki bo podjetju pomagal pri pripravi na certificiranje. Izvajalec se izbere pod tržnimi pogoji.
  • stroški certificiranja za pridobitev oz. vzdrževanje certifikatov pridobljenih po 1.1.2019 za sisteme vodenja kakovosti proizvodov/storitev procesov ter validacije okoljske izjave. Vzdrževanje certifikatov samo za certifikate pridobljene v letošnjem letu – uveljavljanje vzdrževanja od leta 2020 naprej.
  • ki so pridobljeni na podlagi mednarodnih/evropskih/enakovrednih slovenskih standardov: ISO, IATF, IEC in ITU, CEN, CENELEC in ETSI, EMAS, ECOLABEL, IFS, BRC, FSC, PEFC, COSMOS).
  • pridobivanje certifikatov izvajajo akreditirane organizacije, akreditirane s strani nacionalne akreditacijske organizacije
  • ECOLABEL podeljuje Agencija RS za okolje

Vse poti so lažje, če se sodelavci pri svojem delu počutijo varno in delajo v ustreznem delovnem okolju.

Povpraševanje in več informacij

Prosimo, izpolnite spletni obrazec in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času – ponavadi že naslednji delovni dan.

Zapri
Zapri
Prijava
Zapri
Košarica (0)

V košarici ni izdelkov. V košarici ni izdelkov.Jezik


0