Ugotavljanje ustreznosti tehnične dokumentacije in varnosti strojev

Katera zakonodaja določa obveznosti proizvajalcev in izvajalev v investicijah, rekonstrukcijah ter vzdrževanju? Kaj vse ta zakonodaja nalaga sodelujočim?

 

Ugotavljanje ustreznosti tehnične dokumentacije in varnosti strojev

Vsak akter, od načrtovalca izdelka (stroja, opreme), preko proizvajalca, distributerja, monterja, pregledovalca (dokumentacije, izdelka, procesa) do uporabnika (vzdrževalca, upravljalca) delovne opreme, mora svoje delo opraviti pravilno, odgovorno in kakovostno.

Pozorni moramo biti na razmejitev med izpolnjevanjem zakonodajnih zahtev s strani proizvajalca (bistvenih zahtev, ki izhajajo iz direktiv novega pristopa: MD, LVD, EMC, …. CPD) in določb nacionalne zakonodaje s področja graditve (ZGO-1) ter varnosti in zdravja pri delu (ZVZD) in kar je lahko tudi predmet urejanja razmerij med izvajalcem montaže, investitorji in uporabniki.

1.10. 2015 organiziramo v Ljubljani seminar na temo UGOTAVLJANJE USTREZNOSTI TEHNIČNE DOKUMENTACIJE IN VARNOSTI STROJEV PRI PREGLEDNIH IN PREIZKUSIH LE-TEH.

 

Zakaj bi se podjetja odločila prisostvovati na seminarju? Oglejte si primere delovanja podjetij, za katere priporočamo, da se nam pridružijo!

  • V kolikor se podjetje odloči za poslovno usmeritev, ki temelji na kakovosti, zadovoljstvu kupca, odgovornosti.
  • Za varnost uporabnikov njegovih proizvodov in storitev.
  • Če je podjetje proizvajalec strojev (ali drugih tehničnih proizvodov), izvajalec montaže, inštalater, serviser,… in če je s svojimi proizvodi ali storitvami vključeno v produkcijske in investicijske verige, ki se končajo tudi z zahtevami za tehnične preglede in uporabna dovoljenja novih ali posodobljenih tehnoloških linij, procesov.
  • V kolikor podjetje dobavlja trgu različno delovno opremo – stroje in podobne proizvode za potrebe delovnih procesov v različnih vejah industrije in obrti.
  • V kolikor poslovni proces podjetja zajema tudi poprodajo in raziskavo trg in podjetje želi pravočasno in pravilno ukrepati v primeru pojava nevarnega proizvoda in se v takih primerih vnaprej tudi pravno zavarovati.
  • Če se želi podjetje bistveno zmanjšati poslovne rizike zaradi neskladnih ali celo nevarnih proizvodov, v primeru nesreč pri delu.
  • Če podjetje sprejema dejstvo, da je izhodišče za varnost in zdravje na delovnih mestih oprema, ki je skladna s predpisanimi bistvenimi varnostnimi in zdravstvenimi zahtevami.
  • Če se podjetje npr. ukvarja tudi s starimi stroji, njihovo rekonstrukcijo, jih uporablja in vzdržuje.

je poznavanje, razumevanje in uporaba tehnične zakonodaje nujna oz. je le-ta podjetju v pomoč!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
Prijava
Zapri
Košarica (0)

V košarici ni izdelkov. V košarici ni izdelkov.

Zapri