USPOSABLJANJE UPRAVLJALCEV DELOVNIH DVIŽNIH PLOŠČADI

Uradni IPAF izobraževalni center

Delovne nezgode pri izvajanju del na višini so zelo pogoste. Še posebej nevarna so dela na lestvah in delovnih odrih.

Z namenom, da se število takšnih nesreč zmanjša, se v praksi vedno pogosteje uporabljajo delovne dvižne ploščadi, ki prispevajo tako k varnejšemu izvajanju del kot tudi k hitrejšemu in lažjemu dostopu do različnih, sicer težko dostopnih delovnih mest.

Kaj je IPAF?

IPAF (International Powered Access Federation) je mednarodna organizacija, ki med drugim promovira varno in učinkovito uporabo delovnih dvižnih ploščadi.

Ustanovljena je bila leta 1983 in zastopa interese proizvajalcev, prodajalcev, posojevalcev in uporabnikov premičnih delovnih dvižnih ploščadi.

Izobraževalni program IPAF-a za upravljavce delovnih dvižnih ploščadi je certificiran pri TÜV-u, v skladu s standardom ISO 18878, ki predpisuje način in vsebino izobraževanja uporabnikov delovnih dvižnih ploščadi.

 

Izobraževanje IPAF je namenjeno za:

upravljavce,
demonstratorje,
inštruktorje.

Kje zahtevajo IPAF usposabljanje?

IPAF potrdilo o usposobljenosti je zahtevano na večini gradbišč v Nemčiji in Švici , za izvajanje del v Angliji pa je IPAF usposabljanje OBVEZNO.

Veljavnost izkaznice PAL card 5 let

Vsak udeleženec, ki uspešno zaključi izobraževanje IPAF, prejme izkaznico PAL Card (Powered Access Licence), s katero dokazuje usposobljenost za varno delo z delovnimi dvižnimi ploščadmi. Usposabljanje se izvaja posebej za vsako kategorijo delovnih dvižnih ploščadi. Veljavnost izkaznice PAL Card je 5 let. Po pretečenem roku je potrebno opraviti obnovitveno usposabljanje.

Izobraževanje IPAF je namenjeno predvsem podjetjem, ki izvajajo dela v državah Evrope, ZDA ter državah ostalih celin, kjer na mnogih deloviščih oziroma gradbiščih zahtevajo, da imajo upravljavci delovnih dvižnih ploščadi opravljeno usposabljanje po IPAF-u.

Kategorije IPAF, za katera se izvajajo izobraževanja:
  • Static Vertikal (1a): dvižne ploščadi, katerih dvižna konstrukcija se giblje le v vertikalni smeri, brez možnosti vožnje ob dvignjeni dvižni konstrukciji
  • Static Boom (1b): dvižne ploščadi, katerih dvižna konstrukcija se giblje tako v vertikalni kot tudi v horizontalni smeri, brez možnosti vožnje ob dvignjeni dvižni konstrukciji
  • Mobil Vertikal (3a): dvižne ploščadi, katerih dvižna konstrukcija se giblje le v vertikalni smeri, z možnostjo vožnje ob dvignjeni dvižni konstrukciji
  • Mobil Boom (3b): dvižne ploščadi, katerih dvižna konstrukcija se giblje tako v vertikalni kot tudi v horizontalni smeri, z možnostjo vožnje ob dvignjeni dvižni konstrukciji
Od leta 2009

V letu 2009 se je naš strokovni sodelavec udeležil izobraževanja za inštruktorja, ki je potekalo v Bremnu (Nemčija) na sedežu IPAF Deutschland. Tako sedaj deluje kot neodvisni inštruktor za usposabljanje upravljavcev in demonstratorjev delovnih dvižnih ploščadi po licenci IPAF. V začetku leta 2010 smo pričeli z izvajanjem usposabljanja po licenci IPAF, leta 2017 pa smo postali član IPAF združenja ter PRVI SLOVENSKI IPAF IZOBRAŽEVALNI CENTER. Več informacij o našem centru.

VEČ INFORMACIJ 

Danilo Onič

M: +386 51 685 095
E: dani.onic@civis.si

Preberite še

Povpraševanje in več informacij

Izpolnite spletni obrazec in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času – ponavadi že naslednji delovni dan.

Zapri
Prijava
Zapri
Košarica (0)

V košarici ni izdelkov. V košarici ni izdelkov.

Zapri