Usposabljanje za varno delo z dvižnimi ploščadmi po mednarodni licenci IPAF

Usposabljanje za upravljalce delovnih dvižnih ploščadi po mednarodni licenci IPAF.

Predavatelj(i)
Naslov
Tržaška cesta 65, Maribor   Zemljevid
Telefon
+386 2 331 84 44
E-naslov

260,00 + DDV

Izpolnite prijavnico

Status

Usposabljanje za upravljalce delovnih dvižnih ploščadi po mednarodni licenci IPAF.  V Učnem centru Civis, ki je prvi uradni IPAF trening center v Sloveniji, kjer vas naši licencirani inštruktorji usposobijo po programu te mednarodne organizacije.

Prijava na usposabljanje je mogoča najkasneje 2 dni pred razpisanim terminom, zaradi uradnih najav vezanih na licenco. Po tem roku se lahko prijavite na naslednji razpisan termin. 

Preverite redne termine tukaj: KOLEDAR IZOBRAŽEVANJ

Udeleženca usposobimo za upravljanje delovnih dvižnih ploščadi po mednarodni licenci in skladno z načeli organizacije IPAF. Takšno  potrdilo o usposobljenosti je zahtevano na večini gradbišč po Evropi, IPAF PAL kartica pa veljavna v kar 57 državah sveta. V primeru, da vaše zaposlene napotujete na delov v Anglijo, pa je to usposabljanje obvezno! Usposabljanje IPAF je namenjeno upravljalcem dvižnih ploščadi, demonstratorjem in inštruktorjem.

Od leta 2017 kot član IPAF organizacije delujemo kot prvi slovenski izobraževalni center IPAF (več o IPAF ORG). Izobraževalni program IPAF-a za upravljalce delovnih dvižnih ploščadi je certificiran v skladu s standardom ISO 18878, ki predpisuje način in vsebino izobraževanja uporabnikov delovnih dvižnih ploščadi.

Zakaj delavce usposobiti po licenci IPAF?

Delovne nezgode pri izvajanju del na višini so zelo pogoste. Še posebej nevarna so dela na lestvah in delovnih odrih. Uvedba delovnih dvižnih ploščadi namesto lestev in delovnih odrov prispeva ne le k hitrejšemu in lažjemu dostopu do različnih težko dostopnih mest, ampak predvsem k varnejšemu izvajanju del. Udeleženec usposabljanja po mednarodni licenci IPAF je opremljen z dovolj teoretičnega in predvsem praktičnega znanja, da je tveganje za nezgodo pri njegovem delu z dvižno ploščadjo zmanjšano na minimum.

Kategorije dvižnih ploščadi po licenci IPAF

Static Vertikal (1a)
dvižne ploščadi, katerih dvižna konstrukcija se giblje le v navpični smeri, brez možnosti vožnje v primeru dvignjene dvižne konstrukcije

Static Boom (1b)
dvižne ploščadi, katerih dvižna konstrukcija se giblje tako v navpični kot tudi v vodoravni smeri, brez možnosti vožnje v primeru dvignjene dvižne konstrukcije

Mobil Vertikal (3a)
dvižne ploščadi, katerih dvižna konstrukcija se giblje le v navpični smeri, z možnostjo vožnje v primeru v primeru dvignjene dvižne konstrukcije

Mobil Boom (3b)
dvižne ploščadi, katerih dvižna konstrukcija se giblje tako v navpični kot tudi v vodoravni smeri, z možnostjo vožnje z dvignjeno dvižno konstrukcijo

Usposabljanje za posamezno kategorijo delovnih dvižnih ploščadi (1a, 1b, 3a, 3b) traja 6 ur.

Vsak udeleženec, ki uspešno zaključi izobraževanje IPAF, prejme izkaznico PAL Card (Powered Access Licence) in dostop do portala ePAL, s katero dokazuje usposobljenost za varno delo z delovnimi dvižnimi ploščadmi.

Veljavnost izkaznice PAL Card je 5 let. Po pretečenem roku je potrebno opraviti obnovitveno usposabljanje.

V ceno je vključeno gradivo, opravljanje preizkusa znanja, potrdilo oz. PAL Card izkaznica ter uporaba ePAL aplikacije.

Usposabljanje izvedemo tudi izven rednega termina in na želeni lokaciji.

Število mest na posameznem usposabljanju je zaradi narave dela omejeno.

V kolikor se na razpisani termin usposabljanja ne prijavi zadostno število kandidatov, si pridržujemo pravico do odpovedi oz. spremembe termina.