Po podatkih Evropske agencije za varnost in zdravje na delovnem mestu (OSHA Europa), kateri izhajajo iz Evropske raziskave delovnih pogojev (2015), so podatki o izpostavljenosti hrupu na delovnem mestu za Slovenijo višji od evropskega povprečja.

38 % zaposlenih v Sloveniji poroča, da je izpostavljeno močnemu hrupu na delovnem mestu, medtem ko je EU povprečje za le-to izpostavljenost 25%.

Po ocenah zaposlenih je izpostavljenost kemikalijam nižja od povprečja EU. V Sloveniji znaša ocenjena vrednost 12%, kar je pod evropskim ocenjenim povprečjem.

Več uporabnih podatkov iz raziskave si lahko ogledate tukaj.

 

Meritve parametrov delovnega okolja
Delodajalci morajo s preiskavami delovnega okolja v delovnih in pomožnih prostorih ugotavljati mikroklimatske razmere in ustreznost naravne in umetne osvetljenosti in druge škodljive vplive na zdravje ali življenje delavcev. Delodajalec je dolžan zagotavljati periodične preiskave delovnega okolja v rokih, ki ne smejo biti daljši od treh let. V podjetju Civis izvajamo naslednje meritve parametrov delovnega okolja:

  • mikroklima (meritev in izračun kazalnikov toplotnega udobja (PMV), kazalnikov dela na vročem (WBGT), kazalnikov dela na mrazu (IREQ), merjenje relativne vlažnosti zraka, hitrosti gibanja zraka, temperature (tudi monitoring in daljše časovno merjenje), meritve kontaktnih temperatur),
  • osvetljenost na delovnem mestu (naravna in umetna svetloba),
  • hrup na delovnem mestu,
  • vibracije na delovnem mestu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
Prijava
Zapri
Košarica (0)

V košarici ni izdelkov. V košarici ni izdelkov.

Zapri