Kultura preventive

Preventivna kampanija o izgradnji kulture varnosti – kampanija, ki bo trajala od leta 2017 do 2026

DGUV je svojo naslednjo kampanijo poimenoval “Culture of prevention”, kar bi v slovenščini lahko poimenovali kultura preventive.

Še vedno se v slovenskih podjetjih z varnostjo in zdravjem pri delu največkrat srečujemo z zadovoljitvijo zakonskim zahtevam. Podjetja izvajajo ukrepe varnosti in zdravja, ker jih po zakonu morajo, oziroma nas velikokrat poiščejo ob obisku delovnega inšpektorja ali katerega drugega inšpektorja, ki obravnava področje, kjer lahko pomaga naše podjetje.

V podjetju Civis si prizadevamo, da bi v podjetja vpeljali način razmišljanja in poslovanja, ki jim bo zagotavljal varno in zadovoljno delo. Varni in zadovoljni delavci bodo namreč naredili veliko več kot tisti, ki so pod stalnim pritiskom, delajo v neurejenih delovnih okoljih in še več. Prav zato smo veseli takšne kampanije.

 

Glavno sporočilo kampanije se glasi:
“Varnost in zdravje sta pomembna za vsakega posameznika, organizacijo in družbo kot celoto. Morala bi postati del vsake akcije. Preventivno delovanje je koristno in pomembno. ”

 

Kaj imajo podjetja od tega, da vlagajo v aktivnosti, ki niso zakonsko predpisane in so del varnosti in zdravja pri delu ter promociji zdravja na delovnem mestu. Kaj imajo podjetja od tega, da skrbijo tudi za delovno okolje, ki ne povzroča stresa in psihičnega nasilja?

  • VEČ VARNOSTI IN BOLJ ZDRAVE DELAVCE
  • MANJ BOLNIŠKIH ODSOTNOSTI
  • POVEČANO IDENTIFICIRANJE POSAMEZNIKA S PODJETJEM
  • VEČJO PRIPADNOST PODJETJU
  • VEČJO SIGURNOST PRI NAČRTOVANJU, saj je manj bolniških odsotnosti in manj izpadov in manj stroškov
  • VEČJA KVALITETA
  • BOLJŠI UGLED PODJETJA

 

Kateri lastnik, direktor podjetja si ne bi želel teh rezultatov?
Res je, veliko aktivnosti na tem področju zahteva tudi nekaj vloženega denarja. A tako vložen denar se podjetju zelo izplača!

Vas zanima kako lahko povečate kakovost vaših storitev ali izdelkov? S katerimi ukrepi lahko povečate uspešnost vašega podjetja in varnost zaposlenih?

 

Ponudimo vam ne le atkivnosti iz področja varnosti in zdravja pri delu, ki so zakonsko predpisane, temveč sodelujemo s strokovnjaki iz različnih področij, ki vam lahko pomagajo k večjemu ugledu vašega podjetja in s tem večji konkurenčnosti!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
Prijava
Zapri
Košarica (0)

V košarici ni izdelkov. V košarici ni izdelkov.

Zapri