Spremembe na področju ravnanja z embalažo in odpadno embalažo za vsa podjetja!

Spremembe na področju ravnanja z embalažo in odpadno embalažo za vsa podjetja!

Konec lanskega leta je v veljavo stopila sprememba Zakona o varstvu okolja; ZVO-1J. Med drugimi področji sprememba zakona ureja področje sistema proizvajalčeve razširjene odgovornosti, med katere spada tudi ravnanje z embalažo in odpadno embalažo.

Namen sprememb določb o proizvajalčevi razširjeni odgovornosti je zelo jasno določiti, da proizvajalci izdelkov, za katere velja proizvajalčeva razširjena odgovornost, organizacijsko in praviloma v celoti tudi finančno odgovarjajo za ravnanje z vsemi odpadki, ki na območju Republike Slovenije nastanejo iz izdelkov, za katere velja proizvajalčeva razširjena odgovornost.

Kaj to konkretno pomeni za vaše podjetje?

Če dajete embalažo na Slovenski trg in imate manj kot 15 t tovrstne embalaže prinašajo spremembe zakone pomembne posledice – nove obveznosti! Vsa podjetja bodo morala o svoji embalaži, dani na trg RS, poročati kar štirikrat na leto. Novost naj bi stopila v veljavo že  od 1. 1. 2021 dalje.

Za več informacij nas lahko kontaktirate že zdaj.

Ob sprejetju ustreznih podzakonskih aktov, ko bo znanih več konkretnih informacij, pa bomo na to temo organizirali tudi seminar! Vabljeni, da nas spremljate.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
Prijava
Zapri
Košarica (0)

V košarici ni izdelkov. V košarici ni izdelkov.

Zapri