Seznam delodajalcev z negativnimi referencami - kaj narediti?

Seznam delodajalcev z negativnimi referencami – kaj narediti?

Zavod za zaposlovanje je na svoji spletni strani objavil seznam delodajalcev z negativnimi referencami. Na seznamu so se znašla podjetja:

  • pri katerih je Inšpektorat RS za delo pri njih pravnomočno ugotovil kršitve delovnopravne zakonodaje,
  • ki jim je Finančna uprava RS izrekla pravnomočne kazni zaradi kršitve zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno,
  • kjer je Finančna uprava RS pri njih ugotovila nepredložene obračune davčnega odtegljaja za dohodke iz delovnega razmerja ali neporavnane obvezne prispevke za socialno varnost (ki na 25. dan v mesecu pred mesecem pridobitve podatka presegajo 2.500 EUR in so starejši od 90 dni).

 

Delodajalce, ki so želeli posredovanje brezposelnih na prosta delovna mesta, uvrstimo v evidenco delodajalcev z negativnim referencami na podlagi prejetih podatkov inšpektorata za delo in finančne uprave. Po Zakonu o urejanju trga dela tem delodajalcem nismo dolžni posredovati kandidatov za zaposlitev.

 

Najpogosteje kršeni členi Zakona o varnosti in zdravju pri delu
Na seznamu so se znašla tudi podjetja, ki jim je delovni inšpektorat ugotovil kršitve ZVZD-1 in sicer smo pri pregledu seznama ugotovili, da sta najpogosteje kršena 34.člen ZVZD-1 ter 29.člen ZVZD-1.

29.člen ZVZD-1: opravljanje nalog strokovnega delavca – CIVIS VAM LAHKO POMAGA. Kako? S pogodbenim sodelovanjem zagotovimo strokovnega delavca VZPD, ki v vašem podjetju opravlja naloge strokovnega delavca.

Vsako podjetje potrebuje strokovnega delavca v skladu z 28.členom ZVZD-1, torej če ga ne zaposli, je najbolje, da sodeluje s podjetjem, ki lahko zagotovi podporo strokovnega delavca.

ZA PODJETJA, KI NIMAJO ZAPOSLENEGA STROKOVNEGA DELAVCA IN NIMAJO UREJENEGA SODELOVANJA S PODJETJEM, KI IMA DOVOLJENJE ZA DELO po tem zakonu:

Kaj zajema delovnopravna zakondaja?

  • Zakon o delovnih razmejih
  • Zakon o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev
  • Zakon o minimalni plači
  • Zakon o varnosti in zdravju pri delu
  • Zakon o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
Prijava
Zapri
Košarica (0)

V košarici ni izdelkov. V košarici ni izdelkov.

Zapri