Ta termin je že potekel

HOT WORK – usposabljanje za izvajalce vročih del po mednarodni licenci SPEK

Udeleženca usposobimo za dela, ki predstavljajo tveganje za nastanek požara (varjenje, brušenje, rezanje, segrevanje,…). Potrdilo o usposobljenosti Hot work po mednarodni licenci SPEK delavcu omogoča delo na deloviščih v skandinavskih državah, potrdilo CFPA-E pa še v ostalih evropskih državah.

Predavatelj(i)
Robert Vaupotič dipl. varn. inž.
Začetek
14.04.2023 08:00
Konec
14.04.2023 00:00
Naslov
Tržaška cesta 65   Zemljevid
Telefon
+386 2 331 84 44

Izpolnite prijavnico

Izpolnite prijavnico

Status

Naslednji termin: petek, 14. 4. 2023
Opis usposabljanja:

Vroča dela so dela z uporabo odprtega plamena, izvora toplote ali orodja, ki iskri. To so plamensko ali električno varjenje, segrevanje s plamenom plinskega ali bencinskega gorilnika ali segrevanje z vročim zrakom, brušenje in rezanje z brusilnimi in rezalnimi ploščami, segrevanje gorljive hidroizolacije… Zaradi velikih požarov, predvsem na začasnih deloviščih, se je pojavila potreba po usposabljanju za izvajalce vročih del.
Če je le mogoče, se vroča dela izvajajo na stalnem delovišču za vroča dela. Stalno delovišče za vroča dela je določeno območje ali požarni sektor, ki je namenjen izključno varnemu izvajanju vročih del. Na začasnem delovišču za vroča dela je treba imeti pisno dovoljenje za vroča dela. Prekrivanje streh in polaganje hidroizolacije se vedno izvajata na začasnih deloviščih za vroča dela.
Izdajatelj licence je Finsko združenje za zaščito in reševanje (The Finnish National Rescue Association) – SPEK.
 
OPIS USPOSABLJANJA:
Usposabljanja izvajamo v sodelovanju s Slovenskim združenjem za požarno varnost (SZPV), ki je pooblaščen izdajatelj licence SPEK in potrdila CFPA-E ter nacionalni organizator  usposabljanj.

Usposabljanje udeležencev temelji na ozaveščanju okoliščin vročih del ter preprečevanju nastanka požara. Usposabljanje traja 8 ur in zajema tako teoretični ter praktični del ter preizkus znanja. Poteka v slovenskem ali hrvaškem jeziku, opravljanje izpita pa je mogoče v več tujih jezikih (hrvaški, angleški, nemški, romunski, poljski bolgarski, …)

Potrdilo o usposobljenosti in izkaznico SPEK prejme vsak udeleženec usposabljanja, ki je opravil teoretično preverjanje znanja in praktični preizkus gašenja začetnega požara. Veljavnost potrdila je 5 let. Velja v vseh skandinavskih državah. Kandidati, ki so opravili HOT WORK usposabljanje, lahko pridobijo tudi potrdilo CFPA Europe, ki velja v sledečih državah: Belgija, Danska, Francija, Nemčija, Portugalska, Švedska, Anglija, Slovenija ter Finska. Udeleženci usposabljanja lahko pridobijo tudi digitalno različico potrdila, ki si ga lahko naložijo preko aplikacije na svoj mobilnik. Prednosti digitalnega potrdila:

  • Vedno na razpolago, če je pri roki mobilnik;
  • do pridobitve pisnega potrdila velja kot začasno potrdilo o opravljenem usposabljanju,
  • enostavno je preveriti podatke iz registra SPEK;
  • natančna navedba nalog za imetnika potrdila;
  • opomni imetnika na iztek veljavnosti potrdila.

Aplikacijo si je po prejeti številki potrdila mogoče naložiti na https://mobiilikortti.spek.fi/ 

Cena usposabljanja je odvisna od števila prijavljenih oseb, pošljite povpraševanje!

V ceno je vključeno gradivo, pripomočki za izvedbo praktičnega dela, opravljanje preizkusa znanja, potrdilo SPEK (potrdilo CFPA-E ob doplačilu), digitalno potrdilo, malica. Usposabljanje izvedemo po naročilu, v prostorih in na zunanjem poligonu Učnega centra Civis, na Tržaški cesti 65, v Mariboru ali na vaši želeni lokaciji.

Število mest na posameznem usposabljanju je omejeno.
Minimalno število udeležencev: 4.